Festøykollen, onsdag 13.08.14

Sula Turlag tar en ettermiddagstur igjen, denne gangen til Festøykollen (911 moh). Toppen blir også kalt Romestrandhornet. Dette er en flott tur, litt bratt i starten, men uten farlige partier

Vi tar ferge fra Solavågen kl. 17.55 (MERK tidspunkt og møt opp i god tid!) og kjører mot Barstadvika. Vi følger videre skilting mot Erdal. Etter ca 1,7 km kjører vi over en bro ved Tverrelva og der parkerer vi. Stien mot Festøykollen er godt merket og vi følger denne opp bjørkeskogen og etter hvert bratt opp gjennom et granfelt.

På 400 moh åpner skogen seg og vi står ved de restaurerte selene på Gamlestøylen. Videre mot toppen er det enkelt og behagelig terreng. Vi følger den markerte sørryggen mot toppen. I første del er det Mørkestova med Svinetinden og Rametinden som er blikkfanget, lenger opp kommer også Jønshornet (1419) og Randers topp (1414) til syne. På toppen venter en fantastisk utsikt.

Totalt har turen en stigning på ca. 800 høydemeter og er ca. 8 km lang tur/retur.

NB! Det begynner å bli mørkt på kveldene nå så putt gjerne en hodelykt i sekken for sikkerhets skyld.

Turledere på turen er Nils Roger Matvik tlf. 932 92 531 og Roy Magne Sunde tlf. 916 45 251. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.