Sula Turlag til Jotunheimen, 9.-11. august 2013

Når vi kommer til den 9. august må alle som er interessert i skikkelig topptur være klar. Det har seg nemlig slik at denne helgen fra 9-11/8-13 drar Sula Turlag på topptur til Jotunheimen. Nærmere bestemt er det Falketind som ligger på en høyde på 2067 m.o.h. som skal bestiges. Dette er en av majestetene i den sørlige delen av Jotunheimen. Falketind ligger nordvest for Tyin og har en fremragende utsikt mot Stølnostinden, med Koldedalstinden og Hjelledalstinden som nærmeste naboer.

Falketind er en populær fjelltopp i Jotunheimen og er flittig besøkt i sommerhalvåret. For å komme til dette fjellmassivet må vi kjøre til Tyinkrysset  og du vil da komme til Tyinholmen Høyfjellhotell som ligger i den nordlige enden av Tyin. Dette er utgangspunktet for turen og det er her de som blir med vil få tak over hodet.

Fra hotellet blir det en liten transportetappe med bil innover Morka-Koldadalen der det er parkering,  og nå er vi på 1100 m.o.h. Herfra vil turen gå til ca. 1290 m.o.h. der bl.a. en snøfonn skal passeres og en isøks kan derfor være grei å ha med. Etter dette er det kanskje den vanskeligste delen som skal forseres der bl.a. noen svaberg er en lei nøtt, mendet medfører ingen risiko dersom man tar sine forhåndsregler. Her er det greit med tau for å være på den sikre siden.

Siste etappe er stort sett en grei etappe men bruk av tau er  en god ting på en bre som skal forseres. Turen passer best dersom du er i grei fysisk form og ikke har ”høydesyke”, og turen tar ca. 8-10 timer med en fantastisk utsikt til alle kanter når toppen erobres.

Kjentmann og guide er Per Kristian Solevåg som er godt kjent i området, og han vil sørge for at alle kommer trykt både opp og ned.

Overnatting på Tyinholmen Turisthytte i seksmannshytter, pris kr. 2.300,- pr. hytte pr.natt. Frokost kr. 100,- og 3-retters middag kr. 300,-.

Bindende påmelding innen 25. juli til en av turlederne: Odd Rune Havnegjerde tlf. 920 95 652, Roy Magne Sunde tlf. 916 45 251, Arild Andersen tlf. 456 88 589 eller Per Kristian Solevåg tlf. 979 52 637.

Vi ønsker alle som reiser en riktig god tur.