Tur til Snøhetta, 7. – 9.august

7-9.august 2015 inviterer Sula Turlag til helgetur til Snøheim Turisthytte og den majestetiske SNØHETTA (2286 moh).Vi reiser hver for oss fra Sula/Sunnmøre til Hjerkinn, hvor vi parkerer og tar skyttelbuss inn til Snøheim turisthytte fredag ettermiddag. De to siste bussavgangene fra Hjerkinn fredag kveld er kl. 16.50. og kl. 19.00. Bussturen koster kr 60,- per vei.
Lørdag morgen setter vi kurs mot østtoppen av SNØHETTA cirka. kl. 10.30. (Dette for at det vil være mulig for turdeltagere å reise til Snøheim med buss fra Hjerkinn kl. 09.45. lørdag morgen).
Turen er 5,7 km lang, cirka halve turen går i flatt terreng forbi hustuftene av gamle Reinheim og høydeforskjellen fra Snøheim til toppen av Snøhetta er ca 800 høydemeter. Vanskegraden på turen står beskrevet som krevende, siden siste halvdel av turen går i ur. Turstaver og brodder – i tilfelle snøpartier, kan være lurt å ha med. Dog har turen ingen spesielt bratte partier eller luftige passasjer. Vi satser på god belønning i form av klarvær og god utsikt når vi ankommer østtoppen av SNØHETTA. Kanskje får vi se en moskus eller ti også?

Vel nede på Snøheim får vi servert en bedre middag i godt selskap, hvor turhistorier og opplevelser deles, om vi ikke er for søvnige etter toppturen.

Snøheim er ei betjent DNT-hytte. Her har vi reservert et begrenset antall sengeplasser, så her gjelder «førstemann/kvinne til mølla»- prinsippet. På Snøheim serveres frokost og middag, samt at det er mulig å smøre niste til en rimelig pris. På Snøheim er det garderober med toalett og dusj og alle som skal overnatte må ha med lakenpose eller tilsvarende. Prisene for overnatting, middag med mer finner dere på www.dntoslo.no/priser .

Søndag formiddag tar vi skyttelbussen ut til Hjerkinn, før vi starter på heimvegen til Sunnmøre. Dersom det er ønskelig er det mulig med en liten utflukt til Viewpoint Snøhetta før avreise.

Hjertelig velkommen- til små og store!

I og med at det er et begrenset antall plasser, er det bindende PÅMELDING innen 23.juli til turlederne
Malvin Svorte, tlf. 938 83 225 eller
Petter Svorte, tlf. 920 42 200