Tur til Synnavindsnipa (1367), 07.09.14

Søndag 7. september 2014 setter Sula turlag kurs Synnavindsnipa (1367), også kalt Molaupstind. Den ruver godt blant de nordligste fjellene øst for Hjørundfjorden. Fra toppen har man bl.a utsikt sørover til flotte fjellformasjoner i Sunnmørsalpane.

Vi tenker å starte turen frå Hundeidvik og gå Megardsdalen fram til sætra og videre til Tverrfjellet. Ved enden av Tverrfjellet følger en ryggen mot Synnavindsnipa, bare avbrutt av et skar der en må gå ned noen høydemeter. Området rundt skaret kan føles litt luftig, men burde ikke by på noen problem. Tidlig på sommeren kan her ligge igjen litt snørenner, så isøks kan være til hjelp. Terrenget langs Tverrfjellet er lettgått, det er ikke så mye vanskeligere å gå opp steinura til vi kommer opp på fjellryggen hvor første del av Hjørundfjordutsikten åpner seg. Den skarpe og taggete egga i Baklidalen har vært deler av blikkfanget den siste timen, og så får vi utsikt med bl.a Molladalstindane ragende over 1400m opp fra Hjørundfjorden. Turen til topps tar ca 5 timer.

Alternative ruter er å gå direkte opp til skaret fra Riksemdalen, eller å gå opp toppen fra sør ved Storevatnet og opp på ryggen nord for Molaupskaret.

Oppmøte frå J.R.Sunde 0800.

Turledere Nils Roger Matvik tlf. 932 92 531 og Roy Magne Sunde tlf. 916 45 251