Tur til Ystevasshornet (1.330 moh), lørdag 24.09.16

Turen til Ystevasshornet starter ved Svartevatnet, så høyt du kommer på fjellovergangen mellom Sykkylven og Stranda, og går opp Vassdalen. Fra toppen har man god utsikt mot Velledalen, Brunstad, Fjellsetra og en hel rekke av flotte fjell!

Ta av og parker på avkjøring/parkeringsplass på øverste punktet på Strandafjellet (25,5 km fra fergen).

Fra parkeringsplassen går vi på høyresiden av autovernet i retning Stranda ca 350 m til vi treffer en grusvei. Her står det skilt mot Tindeskarvatnet. Fin sti cirka halve turen, deretter utenfor sti i steinur og lyng/mose. Vi følger grusveien over en liten bro, før den svinger til venstre, og deretter til høyre opp en bakke. I enden av denne bakken ligger det en liten demning, og vi ser stien fortsette oppover skogen langs venstresiden av elven. Vi går deretter ganske rett frem mot fjellveggen, og når vi kommer til steinura så er det trappetrinn som leder oppover fjellsiden. Vi forsetter oppover Vassdalen til vi kommer til et lite vann. Her går vi til høyre og krysser elva før vi fortsetter oppover langs fjellsiden. Her forsvinner stien nokså snart og det går mer og mer over til steinur, denne steinura følger vi helt opp til toppen. Ved toppen kommer det først en stor varde, og en litt luftig egg ut til det høyeste punktet i enden. Her er det kun litt enkel klyving nede på venstresiden, før du er helt oppe på det høyeste punktet. 

Ta med gode sko, vindtette klær, mat og drikke. Ellers klær etter været. Dette er en middels krevende tur som tar om lag 5 timer. Det er bratt oppover Vassdalen og ura er lang og tung, det er ingen luftige partier som må forseres.

NB! Om været er dårlig kan turen bli flytta eller kansellert. Følg med her på heimesida vår.

Oppmøte ved Solevågseidet 76 (J.R Sunde) kl. 09.30

Kontaktperson er Malvin Svorte tlf. 938 83 225. I tillegg har vi hyret inn noen som kjenner området godt, Knut Arne Hjelseth og Anne Ringdal Hjelseth.